Največji vpliv, ki ga bo imel Internet na najvišjih ravneh, je, da bodo vlade težje pobirale davke. več >>
Milton Friedman, ekonomist
Ne potrebujete podjetja s 100 zaposlenimi, da bi uresničili tisto idejo. več >>
Larry Page, Google
Pameten zajec bo imel tri poti v svoj brlog. več >>
Kitajski pregovor
Poleg tega, da delate prave stvari, je najpomembnejše to, da ljudjem poveste, da delate prave stvari. več >>
John D. Rockefeller, Standard Oil
StrankeneoplusDobavitelji in partnerji

Web 2.0

Splet 2.0


Potenciali spletnega komuniciranja so že zdavnaj presegli okvire običajnih spletnih strani. Poleg specializiranih portalov se podjetja vedno bolj poslužujejo naprednih storitev, kot so npr. korporativni blog, strani na Facebooku ali obveščanje preko Twitterja, torej storitev, imenovanih Splet 2.0 (Web 2.0). Omenjeni pristopi so poceni, predvsem pa omogočajo trenutnim in potencialnim strankam in uporabnikom nekaj več – participacijo in identificiranje.

Bistvo leži v interakcijah med ljudmi, zadevi, ki seže veliko dlje, kot je poznanstvo ali prijateljstvo. Vsako moderno podjetje se zaveda, da so ljudje tisto, kar je najpomemnejše, tako če govorimo o zaposlenih, kot o odjemalcih. Zaradi tega so takšni pristopi še toliko bolj učinkoviti, odkriti in zanimivi. Globalizacija je povzročila, da je svet na dlani, vprašanje pa je, ali ste si ga sposobni tudi vzeti.


Spletna stran, ki vsebuje integriran blog pomembnih zaposlenih, je lahko precej aktualna in povzroči, da se bodo obiskovalci vračali po nove informacije. Objava novic na Facebooku ali Twitterju vzpodbuja dinamiko in širjenje informacij o podjetju. Če pa je vsebina celo tako izredna, da jo je mogoče objaviti na portale za priporočanje, kot sta Digg ali Reddit, pa je uspeh skoraj neizogiben.

Svetovni splet je mala revolucija, ki ji ni videti konca. Ali se tega zavedate?