Največji vpliv, ki ga bo imel Internet na najvišjih ravneh, je, da bodo vlade težje pobirale davke. več >>
Milton Friedman, ekonomist
Ne potrebujete podjetja s 100 zaposlenimi, da bi uresničili tisto idejo. več >>
Larry Page, Google
Pameten zajec bo imel tri poti v svoj brlog. več >>
Kitajski pregovor
Poleg tega, da delate prave stvari, je najpomembnejše to, da ljudjem poveste, da delate prave stvari. več >>
John D. Rockefeller, Standard Oil
PodjetjeneoplusDobavitelji in partnerjineoplusStranke

Projektno vodenje

Projektno vodenje


Projektna organizacija je postala osnova skoraj vseh, še posebej storitveno orientiranih podjetij. Predstavlja učinkovite skupine ljudi, ki bodisi iščejo ideje, bodisi opravljajo delo, predvsem pa sodelujejo in dosegajo skupen cilj. Informacije in materiali morajo biti na voljo hitro in enostavno. Naloge morajo biti definirane dobro in premišljeno. Odgovornosti morajo biti zastavljene jasno in transparentno.

Sistemi za projektno vodenje (Project Management) omogočajo informacijsko podporo projektnemu delu. Pogosto se zgodi, da podjetja z implementacijo tovrstnih sistemov šele zares pričnejo s takšnim, usmerjenim delom. To so koristi, ki jih prinaša informatizacija poslovnih procesov. Ker pa se način dela razlikuje od organizacije do organizacije, je še toliko bolj pomembno, da se projektno vodenje, tako vsebinsko, kot v obliki programske opreme, temu tudi prilagodi.


V našem podjetju smo srečali problematiko podjetij različnih tržnih segmentov, od logistike do izobraževanja, od marketinga do zdravstva, od storitev do produktov, tako da imamo dober vpogled v to, kako zadeve delujejo, predvsem pa v to, kako bi zadeve morale delovati. Neskončno možnosti, ki lahko prinesejo veliko prihranka in bolj zadovoljne ljudi.

Najprej se je potrebno obrniti navznoter. Ali verjamete, da lahko naredite bolje?