Največji vpliv, ki ga bo imel Internet na najvišjih ravneh, je, da bodo vlade težje pobirale davke. več >>
Milton Friedman, ekonomist
Ne potrebujete podjetja s 100 zaposlenimi, da bi uresničili tisto idejo. več >>
Larry Page, Google
Pameten zajec bo imel tri poti v svoj brlog. več >>
Kitajski pregovor
Poleg tega, da delate prave stvari, je najpomembnejše to, da ljudjem poveste, da delate prave stvari. več >>
John D. Rockefeller, Standard Oil
PodjetjeneoplusStrankeneoplusPoslovno okoljeneoplusDobavitelji in partnerji

Sistemi za strateško planiranje

Strateško planiranje


Strateško planiranje, ki se dogaja vsako leto, je pomembno opravilo, saj definira okvir, v katerem bo podjetje delovalo v prihodnosti. Kakšne prihodke načrtujemo? Kakšne stroške in koliko zaposlenih? Koliko investicij si lahko privoščimo? Kateri trgi so za nas bistveni in kako bi to dejstvo bodisi še povečali, bodisi se raje odločili za decentralizacijo? To so vprašanja, ki zaposlujejo večino vodstvenih kadrov v vsakem podjetju.

Sistemi za planiranje omogočajo, da na preprost način delamo projekcije in analize prihodkov in stroškov, prilivov in odlivov na podlagi strank, mesecev in ljudi. Takšne informacije so nam na voljo kadarkoli za raznovrstne odločitve, ki jih je pogosto težko sprejeti. Hkrati nam pomagajo, da lažje utemeljimo stvari, ki so se že ali pa se še bodo zgodile.

 


Planiranje je še toliko bolj učinkovito, če smo ga sposobni primerjati s sprotnimi napovedmi in v končni fazi z dejansko realizacijo. Kompleksna organizacijska struktura podjetja in geografska razslojenost nista ovira, kvečjemu prednost, saj omogočata toliko več priložnosti za optimizacijo in smotrnejše poslovanje.

Predvidevanje je temelj za pomembne odločitve. Potrebujete pomoč? Naša spletna aplikacija vas bo rešila mučnih sestavljanj različnih Excelov, vam prihranila veliko časa in vam omogočila vedno ažuren vpogled v vaše finančno poslovanje. Seveda je prilagojena tudi za uporabo na pametnih telefonih in tablicah. Obiščite Neolab Budgeting!